annanestor

Kurs i kantarellsök

Kategori: Hundarna

Igår var första gången på kantarellsökskursen, det var jättekul. Det gick bra för både Molle och Sessan och jag hoppas att de efter mer träning och slit ska kunna hitta svampen ute i skogen. Första dagen övade vi bara inomhus och ville att de skulle förknippa lukten av en kantarell med jättegott godis.
Idag övade vi utomhus för att få mer störning hälften av tiden och även detta gick bra. Nu ligger båda hundarna utslagna i soffan efter den ansträngande träningen. Mamma och jag ska försöka få tid i helgen att ge oss ut och leta.

Hotellfrukost

Kategori: Vardag

I söndags åt Jonas och jag hotellfrukost med Emelie och Krille på Witten, det var väldigt gott. Den här gången var jag mer rutinerad och lyckades få en våffla som inte var mjuk som en pannkaka. 

Skogens blåa lycka

Kategori: Vardag

Vi hittade blåbär även andra gången vi var ute och skulle plocka. Den här gången fick jag med mig dubbelt så mycket hem som första gången, vilken lycka!

Blåbärsjakt

Kategori: Vardag

Nu ska vi ut på blåbärsjakt, heja heja!

Äntligen fredag, men vart är solen?

Kategori: Hundarna

Jaha, vart är då solen på min lediga dag? Det är väldigt märkligt att den aldrig håller sig framme när jag är hemma. Nu på morgonen har jag i alla fall hunnit baka två limpor bröd och ska snart plocka undan lite kläder som alltid tycks komma fram lika fort som jag tar bort dem.
Förhoppningsvis ska jag och mamma plocka lite blåbär i eftermiddag. Då lämnas båda hundarna hemma eftersom ingen av dem är så våldsamt förtjusta i myggor.
På måndag börjar förresten kantarellspårskursen som vi ska gå. Ska bli väldigt spännande att se vad det är för något. Bra att jag blev påmind nu, måste handla hundgodis och läsa ut kantarellsöksboken innan måndag.
I onsdags och torsdags var Molle och Sessan "praktikanter" på Jonas jobb hela dagen vilket gick mycket bra. Skönt för dem att de fick vara ute så mycket istället för att vara hemma själva. 

Veckan som varit

Kategori: Vardag

Nu var det många dagar sedan bloggen blev uppdaterad men det har inte hänt så mycket sedan dess. Jonas pappa har kommit till Kalmar så vi umgås för det mesta med dem om kvällarna när jag har slutat jobbet.
I måndagskväll var jag och mamma på hundpromenad med både Molle och Sessan tillsammans med sju andra hundar. Lustigt nog så var det ytterligare tre nakenhundar där. Lille kusin Charlie kunde inte följa med denna gång men förhoppningsvis blir det av snart igen, om inte annat börjar snart hundkursen igen. Efter promenaden blev det Stensö-häng där Jonas pappa bor på campingen.
Tisdagskvällen spenderades hemma hos oss där vi åt middag allihop. Blev även en glass i hamnen. Tycker de har lite dåligt utbud för att vara det stället flest går till, men det var gott i alla fall!
I onsdags var jag och Emelie hos Alexander i hans nya lägenhet i Lillviken och åt mat och fikade. Trevlig kväll med god mat och bra sällskap.
Igårkväll var det dag för veckans storhandling och sedan åkte jag och hundarna till mamma och umgicks lite.
 

Blåbärsplock

Kategori: Vardag

Herregud vad blåbär det fanns i skogen. Vi hann inte plocka så jättelänge då Sessan blev tokig på alla myggen som ville äta upp henne. Är i alla fall väldigt nöjd med dagen hos Elin. Man tackar! Naglarna blev härligt orangeröda och somriga. Middagen hemma bestod av grillad pizza, mums! Var ju tvungen att testa eftersom det blev så gott hos Lollo. Idag är det ny vecka nya tag, ledig dag på fredag. Efter jobbet är det stadspromenad med mamma, molle och sessan tillsammans med massa andra hundar.

Lediga underbara söndag

Kategori: Vardag

Om en timme ska jag iväg på manikyr. Därefter bär det av ner till Elin för att ge oss ut i skogen och plocka blåbär. Sessan får nog följa med eftersom hon verkar gilla skogen bättre än Molle. Kalmar visar sin bästa sida idag och bjuder oss på sol. Det tackar vi för!

Millans filmjölksbröd

Kategori: Recept

Brödbakning

Kategori: Vardag

Igår bakade jag "Millans filmjölksbröd" vilket jag inte har gjort på evigheter. Men det blev lika gott som vanligt. Det bästa är att det inte behöver stå och jäsa något. Slänger upp receptet senare under dagen.

Stackars Sessan

Kategori: Vardag

Igår åkte jag till djursjukhuset med sessan då hon inte hade blivit bättre. De röntgade henne och tog lite blodprover. Idag ringde de och ville behålla henne till imorgon för att kolla hur hon mådde efter att ha fått lite mat. Hoppas att det inte är någon fara. Min stora tjej<3

Mys med Lollo

Kategori: Vardag

Igår kväll åkte jag och Molle ner till Lollos sommarstuga där vi skulle äta middag. Vi testade att göra grillad pizza vilket var jättegott. Man penslade först på med olivolja med färska örter i. Sedan skulle det läggas på lufttorkad skinka, tomater, mozzarella och därefter läggas på grillen. När pizzorna var nästan klara la vi på ruccola och hyvlad parmesan. Såå gott! Tack för en mysig kväll!!!

Stekhuset

Kategori: Vardag

Ikväll har vi varit och ätit på Stekhuset för att fira att fina Pernilla har fyllt år. Missade att fota huvudrätten men fick i alla fall bilder på min och Jonas förrätt. Allt var jättegott! Var några år sedan jag var där men det var ett kärt återseende.

TiSento

Kategori: Vardag

Har beställt hem lite godbitar från TiSento som jag hoppas kommer snart. Här är bilder på några av dem. Det var dags att uppdatera mitt utbud lite grann.

Tisdagsmiddag

Kategori: Vardag

Ikväll serveras det kycklingsallad med fetaost. Mums! Efter maten är det dags att dyka in i garderoben och försöka skapa ordning så jag kan se vad jag behöver shoppa. Heja Anna

Fyrbenta älsklingar

Kategori: Hundarna

Molle och sessan är underbara!

Halv åtta hos AnnSofie och Andreas

Kategori: Vardag

Igårkväll var vi på middag hos ett par vänner. Där bjöds det i sedvanlig ordning på en trerätters middag vilket satt väldigt fint. Det var länge sedan vi hade förra nu så det var på tiden. Allra bäst tyckte jag förrätten var, men alla tre rätterna var väldigt goda!
Söndagen har bara bestått av att ta det lugnt och mysa med familj och hundarna.

Fina Karolina

Kategori: Vardag

I måndags hade jag och Karolina en härlig dag tillsammans. Började med frukost som följdes av fruktpajen. Den blev populär även hos henne, så har du inte testat att göra den än måste du göra den nu.
Receptet finns här. Den är väldigt enkel att göra. Om du kommer på några andra frukter som kan vara goda att ha i får du gärna tipsa mig.
 
Pajen innan det gula lagret.
 
Efter fikan nördade vi oss och spelade MarioKart på WII
 

Yankee Candle

Kategori: Vardag

Igår var en riktigt bra dag då jag blev några ljus rikare från Yankee Candle. De luktar så gott! Passar perfekt inför skolstarten då jag älskar att ha "pluggljus".
 

Kategori: Vardag

Dagen har spenderats med mamma och hundarna på allvaret. Där fick Molle och Sessan springa lösa och nosa på alla spännande dofter. Tränade även inkallning. Mamma och jag åt en jättegod räkmacka på vår lilla picknick. I eftermiddag har det bjudits på grillat och paj, vilket smakade mycket bra. Jonas och tokarna badade ikväll och även Sessan tog sitt premiärdopp hos oss. Molle nöjde sig med att stå med mig ute på bryggan. Det var lagom nära vattnet. Nu är det dags att sova då jag ska upp tidigt imorgon och förbereda frukost till Karolina kommer på besök. Vilken toppendag det kommer bli!

Larmgatan 10 och en bra kväll

Kategori: Vardag

Igår bjöd älsklingen på middag på Larmgatan 10 innan föreställningen. Jag åt toast Skagen till förrätt och scampi på järnplatta till huvudrätt och han åt hummersoppan till förrätt och samma huvudrätt. Allt var jättegott. Efter middagen tog vi en glass på ben & jerrys innan vi åkte till krusenstiernska gården. Jag tycker föreställningen var jätterolig och skulle kunna tänka mig att gå och se den igen. Kvällen avslutades hos Lollo på Tessans surpriseparty. Mycket bra kväll!

Ber vädergudarna att hålla tillbaka regn ikväll

Kategori: Vardag

Ikväll hoppas jag att det inte ska regna. Jonas och jag ska ut och äta innan vi ska se på Hjälten från Kalmarsund med Robert Gustafsson och Susanne Reuter m.fl. Ska bli jätteroligt. Ha velat gå och se de teatrarna varje år men det har inte blivit av hittills. Först jobb tio-sex.

Äntligen är Appen igång

Kategori:

Äntligen går det att blogga från iphonen igen. Kan i och för sig vara så att det började fungera igår, men jag uppdaterade inte Appen förrän idag. Veckan som gått då? Jobb på dagarna, god middag hos Ida i tisdags, underbart km-häng i onsdags. Torsdagen var min lediga dag som spenderades med att tvätta, äta lunch med Emma och sist men inte minst viktigt, glass med Elin. Igårkväll kom David och Pernilla hit och grillade, allt blev jättegott. Bjuder på en bild på Idas middag

20120701

Kategori: Vardag

Idag har vi varit på stan och shoppat kläder till Jonas och ätit Lunch på Athena. 

Söndagslugnet

Kategori: Vardag

Tre av de underbara liljorna jag fick av Ida, Lollo och Tessan när jag fyllde år har slagit ut och doftar ljuvligt i lägenheten.