annanestor

Kvällens äventyr

Kategori: Vardag

Det är fruktansvärt lätt att köra fel på Öland även om man tänker att man "bara ska köra söderut". Emelie fick förhinder ikväll, så jag bestämde mig för att åka till Öland med hundarna och låta dem springa runt och nosa på allvaret. Lättare sagt än gjort. Kör över till färjestaden och svänger söderut. Det jag inte tänker på i det här läget är att det finns två vägar som går söderut. Utan jag fortsätter att köra men känner inte riktigt igen att det såg ut så när jag och mamma åkte här för några veckor sedan. Jag vet att jag ska parkera på höger sida vid en väderkvarn och sedan gå över vägen till allvaret. När jag ser en skylt som det står Vickleby på förstår jag att jag är alldeles för långt söderut. Får då erkänna att jag är vilse och ringa mamma och fråga vart jag har kört fel. 
 
Hon skrattar när jag förklarar vart jag är och konstaterar att jag har kört på den nedre vägen istället för den övre men hon lyckades förklara vilken väg jag skulle ta för att komma till den övre. Jag lyckas ta mig dit och börjar sedan leta efter min väderkvarn. Det är ju bara ett litet problem att det finns huuuuuur många väderkvarnar som helst längs med den övre vägen. Vilken bra kombo ihop med mitt lokalsinne. Bromsar in flera gånger vid x antal väderkvarnar så bilen bakom undrar vad jag sysslar med.
 
Till slut ser jag min efterlängtade rätta väderkvarn och svänger av! Äntligen!
 

Så mitt tips om du ska köra söderut på Öland är att först kolla om du ska följa den övre eller nedre vägen, samt att det absolut inte är bra att ha en väderkvarn som riktmärke vart du ska. Möjligtvis att du ska svänga höger vid den 153e på höger sida.
Man lär sig av sina misstag
 
 
 
 
 
 
 

Hundboks-tips

Kategori: Tips

Du som har en hund eller har planer på att skaffa det borde läsa kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt. Det är en jättebra bok om hur man bygger upp en bra och trygg relation med sin hund. Hon förklarar diverse övningar och exempelvis hur man tränar in bra koppelgående genom att ha kontakt med sin hund.tit

Boken går att beställa här för ynka 159:- In och beställ nu vettja!
 
 

Dålig uppdatering

Kategori: Vardag

Det har varit dålig uppdatering på bloggen, men det ska bli ändrig så fort blogg.se appen börjar fungera igen. Just nu smarbetar den inte med den nya bloggplattformen eller vad de pratade om på kundservie. Det har inte hänt allt för mycket den här veckan, mest jobb känns det som. 
 
Igårkväll var det avslutning på hundkursen som jag har gått med Sessan. Hoppas att vi kommer gå fler kurser i höst. Vi ska i alla fall gå en kantarellsökskurs vecka 31. På tal om den kursen så vill jag gärna få hem böckerna  lagom till helgen som jag beställde för några dagar sen. Nu håller vi tummarna på att de kommer idag.

Idag blir det jobb igen tio till sex, sedan kommer kvällen spenderas hos emelie. Vi ska ha en myskväll och laga middag. Blir spännande hur detta kommer smaka. Bilder kommer senare under kvällen.
Ha en fin fredag nu allihop och Fanny får se till att ha en extra bra födelsedag! Grattis.

Sommarläsning

Kategori: Hundarna

Nu har jag beställt hem fyra stycken böcker av Anders Hallgren som jag har tänkt läsa nu i sommar. Passar perfekt när jag inte har någon kurslitteratur att läsa.

Björk & Berries

Kategori:

Karoline har lyckats med fantastiska presenter igen. Har stått och tittat på de här flera gånger och varit sugen på att köpa dem men det har inte blivit av. Nu har jag dem äntligen i min ägo och kan testa dem. Tycker de luktar så gott!
 

Midsommarstylad Daniel Wellington

Kategori: Accessoar-tips

Vips så ser klockan helt annorlunda ut när det är Midsommar. Bara genom att byta läderband blir det som en ny klocka. Tummen upp för det!

Kalasandet

Kategori: Vardag

Idag har jag haft lite kalas och då bjöds det på detta;
 Lulu Carter har varit i farten och homestylat på byrån;
 Present från Lulu Carter; "Lantliv" från IKEA att ställa några orkidéer på.
Till min stora lycka ingick även montering av den, vilket blev väldigt bra. 
 
 
 

Idag är ingen vanlig dag..

Kategori: Vardag

Idag är ingen vanlig dag för det är Annas födelsedag, hurra hurra hurra!
Nu måste jag gå och baka klart pajerna som ska serveras på kalaset

Midsommarafton

Kategori: Vardag

 
Midsommar igår blev riktigt lyckat trots det dåliga vädret framåt kvällen. Maten var god och sällskapet mycket bra. Jonna hade gjort supergoda "snittar" med philadelphia, varmrökt lax och rödlök i. Tyvärr missade jag att fota dem. Men jag måste testa att göra dem själv någon dag så då kommer det bilder.

Bålet innehöll till min stora lycka inget vin och smakade kalas. Det innehöll... nu ska vi se om jag kommer ihåg rätt; Rom, hemmagjord rabarbersaft, fruktsoda och kanske något mer? Det var i alla fall helt klart det godaste bålet jag har druckit. Får nog ta och dubbelkolla ingredienserna ännu en gång och skriva ner dem direkt.

Tack familjen Mothander för utlånandet av huset!

Lyckotorsdag

Kategori: Vardag

Idag var det ingen dålig torsdag. Vart ska jag börja? Det är långledigt nu i tre dagar, tre dagar som jag hoppas på fint väder och inte en massa regn. Det är dagen innan den mycket trevliga dagen midsommar, det ser jag fram emot. Jag har fått två biobiljetter och en parfym från DKNY, inte dåligt. Och sist, men inte minsta händelsen, vad är det då? Jo att Tessan har kommit till Sverige. Vi var och mötte henne på stationen och det var väldigt kul att se henne, och Ben såklart. Nu kommer de stanna i Sverige i nästan en månad innan de ska åka hem till känguruland igen.
 
 

2012-06-21

Kategori: Vardag

Även blåbärssnittarna blev populära på jobbet igår. Det var kul! Det är perfekt att ta med nybakat till jobbet för att få lite omdömen på hur det smakade. Vi får se om det blir någon bakning nästa vecka, man vet aldrig.
 
Jag ska ha kalas på söndag så jag försöker klura ut vad jag ska bjuda på då. Det kommer i alla fall bli blåbärskakorna och flan, resten får jag klura lite på. Kanske blir "Medis fruktpaj".
 
Midsommarfirandet imorgon kommer att ske på Ängö vilket känns väldigt bra och smidigt då vi har väldigt nära hem.

tröttpåattvaraförkyld.nu

Kategori: Vardag

Nu är jag riktigt trött på allt som har med min förkylning att göra. Jag vill bli av med den nu, nu, nu och egentligen allra helst igår. Men jag skulle även bli glad om den kunde försvinna nu. Jag vill ju komma igång och träna igen, det känns som det var evigheter sedan.
Däremot har jag ju haft tid att baka desto mer och som tur var inte ätit upp allt själv. Mina kära vänner på jobbet hjälper ju mer än gärna till att smaka allt, och så även Jonas.
Ikväll har vi lektränat lite agility med hundarna och dubbelkollat så vi har handlat hem allt till midsommar.
Tur att jag har övat lite med kameran så jag är redo att lära mig nya saker, det ser jag fram emot!

Blåbärssnittar

Kategori: Recept

Den här kakan är ett absolut måste i sommar. Jätteenkel att göra och såå god! Det går att ha i andra bär istället för blåbär om du är mer sugen på något annat.

Blev pajen god?

Kategori: Vardag

Ja det blev den verkligen. Så här ser den ut inuti. Ni kommer definitivt inte tycka om den om ni inte tycker om ganska mycket chokladsmak, men gör ni det så är det inga problem. Då kommer den bli mycket populär!

Kvällens middag

Kategori: Vardag

Ikväll serveras det lasagne här hemma

Nyheter från Daniel Wellington

Kategori: Vardag

Är i den mindre storleken (36mm) och kostar 995:-

Recept på chokladmarängpajen

Kategori: Recept

Chokladmarängpaj

Kategori: Vardag

Idag har jag bakat en chokladmarängpaj som jag hoppas blir mycket god. Den ser i alla fall väldigt god ut i receptboken där man kan se den uppskuren och den luktar väldigt gott :)

Förkylningsdags igen

Kategori: Vardag

Här ser ni min bästa vän för dagen. Tack för du finns och underlättar för mig

Recept

Kategori: Recept

Pajen blev mycket uppskattad på jobbet och alla var överrens om att det var en perfekt sommarpaj, så här kommer receptet

Överraskning

Kategori: Vardag

Idag var jag uppe tidigt för att överraska de på jobbet med att baka en smaskig bärpaj.
Pajen innan den är färdig.

Allvaret

Kategori: Hundarna

Idag åkte mamma och jag till Öland på en utflykt med en liten picknick-korg. När fikan var uppäten gick vi över till Allvaret för att ge hundarna lite tid till lek. Det var verkligen uppskattat. De sprang runt och nosade för glatta livet. Vilken lycka!

Gårdagen

Kategori: Vardag

Gårdagen bestod av jobb mellan tio och tre, sedan hem lite snabbt och packa ihop allt nödvändigt för att sätta oss i bilen och åka till Löttorp och äta på Lammet och grisen med en massa trevliga vänner.
Det var jättegott och kul att testa så mycket olika "köttdelar". 

Efter middagen åkte vi till Johannas sommarstuga i Kårehamn och åt efterrätt och stannade i några timmar innan vi styrde bilen mot Kalmar igen. Glömde ta med kameran så det blir tyvärr inga bilder.

Snälla Maria har en likadan kamera som jag har så hon lärde mig lite grundläggande trix.

Studenten i bilder

Kategori: Vardag

Lyxfrukost med fina Elin

Kategori: Vardag

I morse när jag hade tränat klart kom Elin hit och vi åt lyxfrukost bestående av omelett toppad med paprika, körsbärstomater, lök och kryddor.
Köpte även tomatpanini på konsum som var bakade för dagen och de var såå goda! Måste absolut testas!

Studentfirande

Kategori: Vardag

Idag ska vi fira studentkusinen! Grattis!

Det här är sista kalmarkusinen som tar studenten. Nu har jag bara två kvar i stockholm.

Blåbärskaka

Kategori: Vardag

Igårkväll överraskade jag Jonas med att ha bakat en blåbärskaka till han kom hem från jobbet, då blir man poppis! Idag ska Emma och mamma få smaka den, överraskning. Det är därför jag inte publicerar intelägget förrän idag eftersom jag vet att min kära syster läser bloggen.
l ö

Träningsdag

Kategori: Träning och hälsa

Upp och hoppa klockan är sex! Vi ska befinna oss på gymmet om en timme för en timmes träning. Heja oss!

Ingen dålig bjudning

Kategori: Vardag

Hos Gunvor i Motala var det minsann ingen dålig bjudning, hon dukade fram ordentligt till dagens alla mål.

Söta fågelfamiljen

Kategori: Vardag

Det var väldigt fint i Motala. Jag kommer inte ihåg att det var så fint men i och för sig så är det flera år sedan jag var där sist. När vi gick längs med Vättern såg vi mamma fågel som skulle lära sina fågelbarn att simma. Först gick hon i och simmade en bit i från kanten och efter hand följde de flesta av ungarna efter.

Vättern

Kategori: Vardag

.

Motala

Kategori: Vardag

I morse klockan sex åkte jag, mamma, Emma och hundarna till Motala.
Fyra timmar senare blev vi bjudna på en ordentlig frukost hos pappas moster Gunvor. Sedan dess har det varit full fart. Vi har varit ute och gått vid Vättern på lite olika ställen och även gått lite inne i stan. Hundarna mycket att allt luktar väldigt spännande!

Bullar

Kategori: Vardag

Blev så sugen på att testa baka Annas bullar igår när hon sa att hon hade gjort det. De blev jättegoda. Dock inte så många då jag inte gjorde full sats.

Agility

Kategori: Hundarna

Igår testade vi att bygga en liten agilitybana som Molle och Sessan fick testa. De tyckte att det var jättekul.

Mysig lördagskväll

Kategori: Vardag

Ikväll har vi varit på middag hos Emelie och Krille. Allt var väldigt gott och supertrevligt.
Efter middagen spelade vi Rappa Kalja och jag slapp till min stora lycka komma sist! Tummen upp för det.
Ny variant på sallad med hallon och getost i
Glass och jordgubbar med hemmagjord chokladsås

Nordic färskfoder

Kategori: Hundarna

Längtar tills färskfodret jag beställde från Nordic till hundarna kommer. Sessan står mest och petar i maten hon äter nu, så hon verkar också se fram emot det.
Beställde en kartong med 16 kg och den är väldigt populär här hemma.

Hej dunderförkylning

Kategori: Vardag

Hur kul var detta då? Har gått och blivit förkyld och fått ont i halsen så jag har precis avbokat träningen med PTn på Söndag. Känns tråkigt men vi får försöka hitta ett nytt tillfälle.
Ikväll har vi varit på Jonas brors studentskiva och imorgon hoppas jag att jag ska orka jobba hela dagen.
Nu är det dags för sömn.
Godnatt

Tips till grillningen

Kategori: Tips

För alla er som älskar sparris;
Koka sparris några minuter. Linda in dem i bacon och grilla tills baconen fått färg. Glömde fota dem färdiga.

Jättegott!

Baldag

Kategori: Vardag

Idag hade kusin Hilda sin bal. Självklart var vi inne i parken en stund och tittade på dem.

Träningsuppdatering

Kategori: Träning och hälsa

Jag tycker att en av de viktigaste sakerna att tänka på om man tränar med personlig tränare är att man ska försöka ta till sig och lära sig så mycket som möjligt under de veckorna man tränar tillsammans. Förhoppningsvis, om du vill lära dig och har en bra tränare kommer du lära dig mer om både kost och träning än du kunde innan.
Detta tycker jag känns viktigt då det är ännu viktigare att fortsätta med sin träning efter dessa veckor. Det verkar nästintill omöjligt att bli fullärd när det gäller kost och träning och därför finns det nya kunskaper att få varje dag, det gäller bara att ta vara på dem.
Morgonens pass:
10 min uppvärmning på löpband, det känns betydligt bättre än första gången vi körde det! Heja!
Pinnträning
Luta åt sidan (kommer video på den här övningen vid ett senare tillfälle)
Styrka
Axlar
Utfallssteg med vikter i händerna
Rodd med vikter i händerna
Kondition
Löpning fram och tillbaka i salen, i ena änden tre stycken upphopp, i andra änden, en "burpee"
Det blir så mycket jobbigare genom att göra några övningar när man når väggarna än att bara springa fram och tillbaka.
Styrka
Knäböj på ett ben
Övning för rygg/skulderblad
Triceps
Kondition
Löpning fram och tillbaka i salen, höga knän i ena änden och jumping jacks i den andra änden.
Core
Små crunches
Sidoplanka
Planka (flyttar en kroppsdel (arm/ben) åt gången utåt och sedan tillbaka)
Små rygglyft
Små benlyft
Mycket bra träningspass! Gillar upplägget att varva styrka och kondition.


Så här går tricepsövningen till.

PT träning

Kategori: Träning och hälsa

Dags för ett pass med PTn imorgon klockan nio

Frukost, mellanmål eller kvällsmål

Kategori: Recept

Igårkväll gjorde Emma och jag den här kvällsmaten efter träningen.
Såg receptet på en frukostblogg och tyckte det verkade gott! Tack Linn!

Dagens övning: Breda benböj med pinne

Kategori: Träning och hälsa

Tack Emma för visningen av övningen!
Knäna ska gå i tårnas riktning och armarna ska hållas sträckta över huvudet.

Eftermiddagens mellanmål

Kategori: Träning och hälsa

Kvarg med frysta hallon, mums
Ikväll är det åter dags för pass med PTn, vi får se vad hon har hittit på till idag.

Ingen sorg

Kategori: Hundarna

Molle och Sesan verkar då inte sörja att både jag och Jonas jobbar idag. De tuggade så glatt på sina ben. Det kändes skönt att se

Vilddjuren

Kategori: Hundarna

Sessan är väldigt glad för att mamma har varit på ULLARED och köpt nya roliga leksaker

120603

Kategori: Hundarna

Så här trötta kan man vara när man har lekt med kusin Charlie

Sommarlov

Kategori: Vardag

Det har varit en sån underbar känsla att ha "sommarlov" nu. Idag har vi bara tagit det lugnt och gjort det vi har känt för. Det har varit en väldig frihet att inte behöva plugga något och inga måsten.
Molle och Sessan fick springa av sig riktigt ordentligt när de lekte med Charlie vilket var väldigt länge sedan de gjorde så det var kul att se.
Ikväll har jag, Jonas och mamma varit och tränat och sedan sett finalen i Mästarnas mästare.
Imorgon är det dags att jobba 10-18 och sedan har vi träning med PTn vid klockan åtta.

Halv åtta hos Isak och Jonna

Kategori: Vardag

Ikväll är vi på amerikansk afton hos Isak och Jonna.
Har bara tagit bild på efterrätten! Allt var väldigt gott. Trevlig kväll!

 

Veckans lycka

Kategori: Vardag

Det är att bästa Emelie flyttar tillbaka till Kalmar. Det blir jättekul! Välkommen tillbaka!

Lila TRIWA

Kategori: Accessoar-tips

Det här är min favoritfärg från TRIWA, härligt lila med genomskinlig plastlänk. Färgen utgick förra året.

Tentadags (tidsinställt inlägg)

Kategori: Vardag

Idag är det dags för sista tentan den här terminen. Som jag har längtat efter lite "sommarlov". Hoppas jag klarar den, känner i alla fall att jag har gjort vad jag kan.
Förhoppningsvis är det fint väder imorgon och då är tanken att vi ska åka på en liten utflykt innan hundarna ska få leka med charlie. Terminsslut innebär även att Bella kommer åka tillbaka till Göteborg för att jobba där över sommaren. Det blir tråkigt men kul när hon kommer tillbaka sen, och då kommer Ville vara större så han kan leka med Molle och Sessan.

Tissot

Kategori: Accessoar-tips

18-års presenten från mamma och pappa. Modellen har utgått nu men fanns tidigare både i stål och bicolor.

Tentaplugg

Kategori: Vardag

Idag är sista dagen med tentaplugg och imorgon är det dags för tentan i kalkylering.
Nu är det dags för ett sist ryck vid böckerna innan jag ska börja jobba vid klockan fyra.
Lycka till!