annanestor

Träningsuppdatering

Kategori: Träning och hälsa

Träningen gick jättebra och var riktigt kul och superjobbig. Oj där blev det många starka ord. Men det är många känslor som "beskriver" passet.
Vi började med att värma upp på löpbandet i 10 min. Jag är verkligen förvånad över hur mycket "roligare" det är att springa nu efter att hon gick igenom löpteknik och vi har hunnit öva lite på det. Förhoppningsvis kommer jag tycka mer och mer om det och framöver kanske jag till och med kan ta bort situationstecknena och verkligen mena ordet roligt.
Därefter åter dags för "pinnövningar";
- knäböj med armarna sträckta över huvudet och pinnene i händerna.
- samt dessa 2 övningarna
Styrkedel I i gymmet;
Benpress 12 reps
Tricepspress 12 reps
"Rodd i maskin" 12 reps
Här körde vi två varv.
Kondition på crosstrainern. Efter att hon visade hur man ska stå korrekt på den så har det blivit betydligt jobbigare och vi blir trötta mycket fortare.
Styrkedel II;
Knäböj med vikt på stång 12 reps
Breda armhävningar 12 reps
Rotator cuff (tror jag det hette?) 12 reps
Även här körde vi två varv
Coreträning;
"Små" crunch 12 st
"Tvärtom" crunch 12 st
Benlyft genom att endast aktivera ländryggen. 12 reps per ben
"Små" rygglyft genom att endast aktivera ryggen. Avslappnad rumpa och ben.
Plankan - fast vi drar knäet mot armbågen på samma sida och sen andra sidan. 12 reps
Plankan 1 minut

Mellanmål

Kategori: Träning och hälsa

250g kvarg med hallon och blåbär, gott!

Trivsel

Kategori: Hundarna

Jag tror minsann att de trivs ihop

Wants

Kategori: Tips

Hur kul vore det inte att få hem en Glossybox i brevlådan varje månad?
Jag skulle gärna få det! Endast 139:- /månad

2012-05-31

Kategori: Träning och hälsa

Jag har en rolig kväll att se fram emot. Först är det dags för hundkurs med Sessan och direkt när den är slut ska jag åka till NordicClub för att ha ett pass med PTn.
Imorgon har jag tänkt att jag ska träna något på dagen. Väljer mellan Easyline, Bodypump och att köra ett eget pass. Vilket jag väljer beror lite på vad vi ska träna ikväll. Får återkomma med det. I helgen ska jag försöka filma fler övningar som vi brukar köra.

Annas hundverksamhet har öppnat

Kategori: Hundarna

Yepp! Idag är Tiiara på besök igen. Dom trivs riktigt bra ihop. Anna jobbar idag och ikväll ska vi på hundkurs så då får Tiiara vara här med oss medan jag ska plugga.

Vilo/Pluggdag

Kategori: Vardag

Idag har jag haft vilodag från träningen, kändes lite lustigt att inte träna nu när jag har kommit in i ett "flow". Dagen har i alla fall spenderats flitigt över mina böcker och det har gått ganska bra vilket känns skönt.
Tittade förbi hos Emelie och spanade in hennes nya superfina lägenhet. Ska bli väldigt mysigt att komma på middag dit, tackar man tackar!
Ikväll sprangs Drottning Margareta-loppet här i Kalmar och det var över 4400 tjejer/kvinnor som sprang, lunkade och gick. Stod vid målgången och det var väldigt kul att se. Kanske ska springa det nästa år? Tåls att tänkas på i alla fall då jag egentligen inte gillar att springa. Men det börjar kännas lite bättre. Måste vara tack vare att tekniken blir bättre och bättre. Dock inte proffs än, men alla framgångar stora som små tar jag tacksamt emot.

Daniel Wellington

Kategori: Accessoar-tips

Senaste nyförvärvet är från Daniel Wellington. Jag har den stora modellen i roséfärg (1195:-). Bandet byter man lätt ut själv och extraband kostar endast 229:-

Kanin eller Hund?

Kategori: Hundarna

Jag är inte helt säker på om min lille Molle är en kanin eller hund? Av bilden att döma tippar jag mest på kanin. hmm. Måste ha blivit något fel!

Dröm och mardröm i samma paket

Kategori: Träning och hälsa

Du vet när benen skakar så det är svårt att gå i trapporna? Du orkar knappt höja armarna framför kroppen. Känner du igen känslan?! Så känner jag mig nu.
Idag valde instruktören fritt bland alla tidigare bodypump koreografier och plockade fram sina favoriter, och med favoriter tror jag definitivt hon menar de jobbigaste låtarna. Men det var lika roligt som vanligt att köra passet, desto mindre kul kommer förmodligen vara imorgon. När man har kört samma koreografi och samma låtar ett antal veckor vet man hur trött man borde känna sig på olika delar i låten. Därför är det lätt att veta hur mycket vikt som är bra att lägga på stången.
På pass som idag, när instruktörerna själva väljer får man chansa om det kommer kännas ungefär som den tidigare låten eller tyngre. Idag tyckte jag att nästan alla låtar kändes tyngre. Fördelen med detta är att kroppen blir "chockad" och förmodligen kommer det ge mer resultat.
Heja koreografibyten!

Dålig fantasi

Kategori: Träning och hälsa

Idag hade jag dålig fantasi på vad det skulle bli för middag, därför får det bli lasagne igen. Det tycker jag är så himla gott, både att äta nygjord och även att ha med som matlåda. Väntar på att Jonas ska komma hem nu så vi kan äta. Ikväll blir det bodypump.
Har inte träning med PTn förrän på torsdag så det är viktigt att hålla igång och träna fram till dess också.

Veckans bästa pass

Kategori: Träning och hälsa

Jag tycker bodystep är så himla roligt! Det är definitivt det roligaste träningspasset. Om du tränar på nordicclub i Kalmar måste du gå på passet när bästa Ulrika har det. Hon har sådan energi och den smittar av sig hela passet igenom. Under passet tränas både kondition och styrka, främst ben och bålstabilitet. Hoppas det blir två pass till hösten, kanske kan man lägga in önskemål om det?

Imorgonkväll är det dags för veckans nästbästa pass, BODYPUMP med samma instruktör. Håll i hatten nu kör vi!

Lugn och skön helg

Kategori: Vardag

Helgen har varit lugn och skön och spenderats till största del i Rinkabyholm hos mamma och Emma.

BODYSTEP

Kategori: Träning och hälsa

Nu är det dags för BODYSTEP! Det roligaste passet av dem alla!
Har du inte testat det så måste du göra det.

Vit TRIWA

Kategori: Accessoar-tips

Sommarfräscht med vit klocka. Den här kommer från TRIWA.

Scones

Kategori: Recept

Igår gjorde vi scones till mamma på mors dag, de blev såå goda. Lägger upp receptet här. Vetemjöl kan bytas ut mot rågmjöl eller liknande.

Hoppas det smakar!

Dagens mellanmål

Kategori: Träning och hälsa

Kvarg med fryst mangobitar. Frukt och bär att ha i går att variera i det oändliga. Vad brukar du ha i?

Överraskande

Kategori: Träning och hälsa

Jag kände mig skeptisk mot att hoppa över äppelmoset och istället skära ner ett äpple i gröten och låta det koka med gröten. Jag blev förvånad över hur gott det faktiskt var. Detta kommer jag absolut börja äta oftare. Äpplet blev inte alla sönderkokt som jag hade föreställt mig utan bara lite mjukare!

Tuppen upp för äpple i havregrynsgröt!

Frukost

Kategori: Träning och hälsa

Idag testar jag att lägga i äppelbitar i gröten som PTn tipsade oss om. Hoppas det blir gott! Dags för frukost nu.

 

Lördagens träning

Kategori: Träning och hälsa

Träningspasset med PTn gick bra.
Vi började med uppvärmning på löpbandet i tio minuter. Därefter var det dags för övningar med pinne ovanför huvudet. Vi gjorde breda knäböj, då man står väldigt brett med fötterna och har tårna riktandes utåt. Viktigt här är att ha knäna i samma riktning och det tycker jag är svårt när man står så bredbent. Men det är bara att kämpa på, blir nog bättre efter hand hoppas jag. Armarna är sträckta över huvudet där man håller i pinnen.
Dags för kondition, då körde vi intervall på crosstrainern. Det var så mycket jobbigare än det ser ut att vara. Mycket bra träning kändes det i alla fall som det var.
Styrkedelen; triceps, rygg, utfallssteg. Ska försöka filma ryggövningen då jag tycker den är väldigt bra för musklerna vid skulderbladen.
Sedan var det dags för coreövningar som alltid till sist.
Passet gick bra och vi var taggade. Nästa gång är på torsdag. Innan dess blir det i alla fall ett bodystep-pass och ett bodypump pass. Kanske även CXWorx

Turkos TRIWA

Kategori: Accessoar-tips

Ännu en härlig sommarfärg. 995:-

Seiko Velatura

Kategori: Accessoar-tips

Det här är helt klart min snyggaste klocka. Den kommer från Seiko Velatura och finns i olika utföranden. Helt i stål med endast diamanter i tavlan, helt i stål med diamanter i tavla och diamantring.
I bicolor (tvåfärgad) finns den också med diamanter i tavlan eller diamanter både i tavlan och med diamantringen utanför. Alla modellerna har en jättefin pärlemotavla om skiftar i vitt, rosa och grönt.

Mellanmål innan träningen

Kategori: Träning och hälsa

Keso med skivad banan och kanel på (blir nyttigare utan kanelen)

Träningsdags

Kategori: Accessoar-tips

Imorgon efter jobbet är det dags för träning med pt:n igen. Ska bli kul! Uppdatering kommer senare under dagen.

Michael Kors i rosé

Kategori: Accessoar-tips

Klockan är inte i gul/guldig färg som den ser ut att vara i vissa ljus på kortet utan den är rosé/champagne färgad. Väldigt snygg! Även denna klocka är från Michael Kors. Kommer inte ihåg exakt pris men för strax under 3000:- finns den att köpas.

Härlig dag

Kategori: Accessoar-tips

Vilket underbart väder. Hundarna ligger ute och tuggar ben medan jag sitter inne och pluggar. Idag verkar det som att även de tycker det är lite för varmt ute i solen då de kommer in och lägger sig emellanåt.

Kvällens träning

Kategori: Träning och hälsa

Lyckades till slut få med mig Jonas till gymmet efter hundkursen. Vi började med att värma upp 10 minuter på crosstrainern. Därefter körde vi mina "pinnövningar" och två stycken coreträningsövningar.
Till sist var det dags för det efterlängtade löpbandet, dags att springa intervaller igen. Vilken lycka! Men det gick bättre idag än sist, kan också bero på att vi förra gången hade kört intervaller inne i en sal innan vi körde på löpbandet.

Hundkurs

Kategori: Hundarna

Hundkursen gick jättebra och Sessan var duktig. Idag hade hon bättre fokus än vad hon har haft innan, kul med framsteg. Hon börjar förmodligen känna sig tryggare med de andra hundarna i gruppen så hon inte behöver hålla koll på dem hela tiden. Lånade hem ett VGW-bälte som jag ska testa på henne för att se om hon drar lite mindre i när det är mörkt.
Efter kursen cyklade Jonas och jag en runda med hundarna springandes vid sidan så de fick springa av sig lite.
Sessan; Foto: Anna

Dags för hundkurs

Kategori: Hundarna

Nu är det dags för hundkurs igen. Förra gången passade jag fina Tiiara innan då Anna jobbade hela dagen.

Orkidéer

Kategori: Växter och grönt

Favorit i stål från Michael Kors

Kategori: Accessoar-tips

Eftersom många frågar hur många klockor jag har och hur de ser ut kommer jag med jämna mellanrum presentera dem här.

Först ut: favorit i stål från Michael Kors 2595:-

Pluggdags

Kategori: Växter och grönt

Alla fick följa med ut i solen när det var dags att börja plugga. Har planterat om alla de små växterna idag.
Håller på att tvätta också och snart är jag äntligen färdig! Så mycket tvätt vi hade. Måste ha varit länge sedan vi tvättade.
Träning får bli ikväll efter hundkursen! Nu är det dags för en kopp kaffe.

De växer så det knakar

Kategori: Växter och grönt

Mina chilisar och basilikor börjar bli stora.

Galet folk

Kategori: Vardag

Galet folk som badade på kattrumpan härom dagen. Jag var då inte det minsta sugen på att hoppa i.

Stars and stripes

Kategori: Träning och hälsa

Middagen blev en Entrecote (200g) med chilibearnaisesås och en grönsallad till (inte med på bilden).
Såsen innehöll strax under hälften av hela middagens kalorier, tur jag inte beställde in mer.
Till detta drack jag bara isvatten. Då jag inte är någon större vinfantast passade det mig bra.

Restaurangbesök

Kategori: Vardag

Nu ska jag iväg och premiäräta på Stars and stripes med tjejerna i klassen. Ska bli väldigt trevligt!
Ikväll blir det tyvärr ingen träning, får istället vila kroppen inför torsdagen. Ska fundera ut vad jag ska köra för skoj då.

NordicClub tipsar

Kategori: Recept

Veckans träningsschema (preliminärt)

Kategori: Träning och hälsa

Måndag: Bodystep 1 timme, check
Tisdag: Bodypump 1 timme, check
Onsdag: Vila
Torsdag: "pinnövningar" + core
Fredag: Easline + 15 minuter intervall på löpbandet
Lördag: Träning med PT 1 timme
Söndag: Vila
Tanken är att vi ska träna mer och hårdare än vi brukar för att "chockera" kroppen och förhoppningsvis få lite snabbare resultat. Får lägga upp en jämförelse på BIA mätningen efter sista träningen med PT:n. Hoppas att det har gjort skillnad tills dess.

Framsteg hittills

Kategori: Träning och hälsa

Största skillnadena hittills sen jag började träna med PT är att jag känner mig piggare och nästan aldrig sötsugen.
Att jag känner mig piggare tror jag beror på att jag äter bättre alltså mer "rätt saker", betydligt oftare och att jag tränar mer och hårdare.
Att bli mer noggrann med maten är något jag tror de allra flesta kan bli. Det handlar till största del om att bli mer uppmärksam på vad du stoppar i dig, i vilka mängder och hur ofta. Självklart ska man äta saker man tycker om, men man bör inte småäta varje dag. Det är bättre att äta det "onyttiga" när du verkligen är sugen på det och inte för att  du egentligen är hungrig och då äter första bästa sötsak för att höja blodsockret igen.
En bra start är att planera några dagar i förväg vad du ska äta och sedan handla hem till det, då vet du att ingredienserna finns hemma och du kan äta när det passar dig. Det är viktigt att handla hem mellanmål då det annars lätt blir att det slinker ner sötsaker när koncentrationen börjar minska. Jag trodde faktiskt inte att det skulle göra så stor skillnad att börja äta bra mellanmål, men det har det i alla fall gjort för mig. Om middagen efter skolan/jobbet tar tid att göra går de flesta rätterna att förbereda eller laga nästan helt färdiga innan för att spara tid och kunna äta snabbare när du är hungrig.
Nöjd tjej hittills

Soldyrkare

Kategori: Hundarna

Det gäller att passa på när solen skiner

Dagens kost

Kategori: Träning och hälsa

Frukost 07.30 - 1 kokt ägg, turkisk yoghurt med blåbär och ett glas c-vitamin
Mellanmål 10.30 - 4 st finncrisp utan pålägg
Lunch 13.30 - 200 g kycklingfilé med wokade grönsaker
Mellanmål 16.30 - turkisk yoghurt med blåbär
Middag 20.30 - Lasagne
Försöker hålla tre-timmarsintervallet så gott det går! Lyckas ganska så bra i alla fall.
Min personliga tränare sa att jag måste äta mer frukt och grönt per dag. Det enda jag äter nu en "vanlig dag" är ca 1 deciliter blåbär. Rekommendationer är att alla bör äta minst 500 g / dag.
Hon tipsade också om att skära ett äpple och koka tillsammans med havregrynsgröten på morgonen för att få i sig mer frukt och mindre socker som jag vanligtvis får i mig från äppelmoset. Glömde köpa hem mjölk idag så morgondagens frukost får bli kesella och några bär.

120522

Kategori: Vardag

Föreläsningen idag kändes väldigt seg eller om det var jag som var extra otaggad, det vet jag inte! Efter föreläsningen var jag hemma lite med hundarna och sedan jobbade jag i några timmar innan det var dags för veckans efterlängtade Bodypump-pass. Till min stora besvikelse var det inte favoritinstruktören som skulle hålla i passet, hade glömt att hon skulle resa bort! Men träningen gick bra i alla fall och jag, Bella och Emma klarade oss igenom passet med bravur med tanke på gårdagens Bodystep-pass.
Sessan och Molle få vara med på bilden som förlåtelse för att de har fått vara hemma själva mycket idag.

Föreläsning

Kategori: Vardag

Fortsättning på kaloriintaget

Kategori: Träning och hälsa

Sammanlagt: 1252 kalorier, vilket är för lite med tanke på att jag har tränat idag! Sen vet jag inte riktigt hur exakt det blir med appen

Video 1 och 2 - träning med "pinne"

Kategori: Träning och hälsa

Idag har snälla Bella hjälpt mig att filma två övningar, här kommer dem!

Övningen ska utföras med brett grepp och långsammare än vad jag gör i videon, gjorde det snabbare eftersom jag inte visste hur långa videos som gick att ladda upp.

Det är viktigt att ha raka armar hela tiden. Axlarna ska vara sänkta.

 

I den undre övningen är det också raka armar som gäller, axelbrett mellan händerna. Sedan ska du gå upp så långt du kan. Viktigt att gå lika långt upp på båda sidorna.

Två jättebra övningar för att öka rörligheten i axelpartiet.

Tack för hjälpen Bella!

Middag

Kategori: Recept

Efter dagens träningspass som blev Bodystep åt jag lasagne, den blev jättegod!

Kaloriintag

Kategori: Träning och hälsa

Ca 1500 kalorier gör jag av med på en dag utan att gör något.
I vanliga fall brukar jag aldrig räkna kalorier men har bestämt mig för att göra det idag för att få en bild av hur jag ligger till. Detta är vad jag hittills har ätit idag

Söndagens träningspass

Kategori: Träning och hälsa

Passet gick bra igår! Men inte var vi duktiga och filmade några övningar. Så idag är min förhoppning att jag ska filma några "pinnövningar" innan step-passet.
Nytt för igår var att vi körde intervall på löpbandet.
Springa 30 sek, ställa sig på sidorna i 30 sek, springa 30 sek osv.
Kan verkligen rekommendera för er som springer intervaller att ställa sig på sidorna istället för att höja och sänka hastigheten på bandet. Då slipper du lägga tid på att komma upp i hastighet igen och det blir större skillnad för flåset genom att inte röra sig alls under vilan.
Vi körde samma upplägg detta pass som tidigare att vi varvar med kondition och styrka. Tycker det fungerar jättebra. Avslutar sedan med core-övningar.

Dags för andra PT-passet

Kategori: Träning och hälsa

Nu ska vi iväg och träna det andra riktiga passet med vår personliga tränare. KÖR HÅRT

Tips

Kategori: Tips

Vad kan vara tråkigare att ha i fönsterna än orkidéer som inte blommar?! Jag vet då inget i alla fall. Och för mig som älskar orkidéer är det väldigt tråkigt om jag råkar ha oturen att ha flera blommor som inte blommar samtidigt.
Hur löser man då detta?
- Jo, man åker till IKEA och köper en blomma som man sticker ner framför den riktiga stängeln och så är fönstret fint och fyllt av blommor igen tills den äkta börjar blomma igen.
Varje fejkstängel kostar endast 19:-
Finns i alla fall i färgerna, ljusrosa, mörkrosa/lila och vita.

Dagens kost

Kategori: Träning och hälsa

Kommer att försöka att äta följande under dagen.

Frukost kl 9.00: havregrynsgröt med äppelmos och mjölk + 1 kokt ägg
Mellanmål kl 12.00: Turkisk yoghurt med bär i
Lunch: 2 stekta laxfiléer med aioli
Middag: 1 kycklingfilé med wokade grönsaker
Kvällsmat: Havregrynsgröt med äppelmos och mjölk
Måste försöka komma ihåg att fråga imorgon på träningen hur många kalorier det var jag gjorde av med i "vilande läge" under en dag. Det kan vara lite intressant att veta även att jag inte räknar kalorier.

Helgens chock

Kategori: Vardag

David och Pernilla har gift sig! När jag kom till släktkalaset igår för att fira att David har fyllt 30 säger de att de har en sak de måste säga innan jag tar mig en bit smörgåstårta. De sträcker då fram sina händer med en varsin ny ring på och säger att de har gift sig. Den chocken?! Även att jag vet att de har pratat om det så kunde jag inte tänka mig att de skulle göra det nu i samband med att David fyllde 30. Det är stort att gifta sig! Grattis till er ännu en gång!

Ikväll har David haft 30års fest som vi var på för att fira honom med vännerna. Alla fick mer eller mindre en chock där också när de berättade den glada nyheten. Kvällen har varit mycket trevlig och han bjöd på planka och kladdig kladdkaka. Tyvärr blev det bara en liten liten bit kladdkaka för min del då jag inte vill skriva ner i kostdagboken att jag tog en stor bit. Det gäller att tänka taktiskt. Men det var helt klart värt att smaka på den i alla fall.

Prickig outfit

Kategori: Vardag

Glad tjej redo för kalas
Jacka och klänning från Åhléns. Det var ingen stor variation på valet av affärer idag inte.

Kostdagbok

Kategori: Träning och hälsa

Jag lyckas inte få bilden åt rätt håll även att den visas åt rätt håll när jag ska förhandsgranska den. Dagens ilandsproblem. Men jag vill i alla fall med detta inlägg göra tummen upp åt en kostdagbok, däremed inte ett kostschema. Vi fick i uppgift när vi anmälde oss till att träna med PT att börja skriva kostdagbok. På pappret ska ALLT skrivas ner som vi äter under en dag. Jag tycker att detta är jättebra då man blir mer medveten om vad man faktiskt äter och framförallt hur ofta. Då det är vanligt att äta alldeles för sällan och att man då istället småäter kakor, godis och diverse onyttigheter för att få upp blodsockret.
En fördel är också att när man ska skriva ner allt man äter så tänker man sig för en gång extra om man verkligen vill äta det.
Alltså tummen upp för en kostdagbok! Det kan i alla fall vara nyttigt att skriva det i någon/några veckor för att få lite koll på kosten. Vår personliga tränare har rekommenderat oss att äta något var tredje timme och då gärna både långsamma och snabba kolhydrater.
3 tips på mellanmål är;
3 finncrisp med keso
Keso med banan i
Kesella med färska eller frysta bär

Försenad uppdatering av gårdagens träning

Kategori: Träning och hälsa

Igår hade vi vårt första riktiga pt-pass. Vi började med 10 minuters uppvärmning på crosstrainern.
Det var väldigt mycket teknik i hur man skulle stå för att få ut maximalt av rörelserna. Detta är något varken jag eller Emma tidigare har reflekterat över utan vi har bara kört på. Igår var det bra mycket jobbigare än det brukar vara trots att vi hade lägre motstånd. Det var lärorikt!
Sedan körde vi några övningar med "pinnar" för att träna och bibehålla rörligheten och smidigheten, det blir även automatiskt styrka under dessa övningar. Ska försöka filma några på söndag. Jag känner redan nu stor skillnad med att träna med eller utan personlig tränare. Nu tittar hon ju hela tiden så att tekniken är rätt och kommenterar vart man ska spänna extra mycket vilket är superbra!
Efter pinnträningen skulle vi till min stora lycka få springa på löpbandet eftersom crosstrainerna var upptagna. Som du som känner mig vet så är jag inte speciellt road av att springa. Hon gick igenom löpteknik exempelvis att vi endast skulle springa på den främre delen av trampdynorna och att ta långa steg, springa väldigt raka i ryggen och ta lite "högre kliv". Ska kolla med Emma om jag kan få filma henne när hon springer så, det är lite svårt att förklara.
Dags för fler styrkeövningar och till sist avslutade vi med core-träning.
Jag är väldigt nöjd med passets upplägg och idag har jag grym träningsvärk, främst i vaderna och skuldrorna.
Jag ska helt enkelt försöka återkomma med lite videos.

Morgonträning

Kategori: Träning och hälsa

Klockan nio ska vi infinna oss på gymmet för dagens pass! Ska bli kul att se vad vi ska köra.
Laddade upp med en portion gröt, äppelmos och mjölk + ett kokt ägg. Som alltid också mitt glas med c-vitamin.

Nu kör vi!!!

We survived!

Kategori: Träning och hälsa

Nu har vi avklarat första pt-passet! eller ja, pass och pass. Det var mer tester än träning, men nog så jobbigt.
Vi började med att göra rörlighetstest med en pinne, vi skulle göra knäböj med pinnen över huvudet, snurra armarna över huvudet och lyfta pinnen bakom ryggen.
Därefter var det dags för min mardröm, löpbandet. Det måste vara minst två år sedan jag sprang på det sist. Vi fick värma upp i vilket tempo vi ville under två minuter och därefter skulle vi springa åtta minuter i valfritt tempo. Meningen är alltså att vi ska jämföra våra resultat med det här efter våra veckor av hårt tränande.
Sprang 1,52km vilket jag är nöjd med!
Sista delen bestod av styrka.
1; Göra så många armhävningar vi kunde med bra teknik.
2; Stå i plankan på tårna så länge vi orkade
3; Sitta i jägarvila så länge vi orkade
Imorgon klockan nio kör vi nästa pass. Ska bli väldigt kul att se vad det blir!
Har precis ätit turkisk yoghurt med solrosfrön i, gott mellanmål! Ikväll blir det lasagne till middag.

Helgens besök

Kategori: Vardag

Idag kommer Jonas pappa hit och ska bo här i helgen. Jonas bror har fyllt 30 så vi ska dit på kalas imorgon och så har han födelsedagsfest på lördag. Det passar ju inte optimalt med tanke på träningen, men jag får tänka mig för två gånger och inte ta så mycket av det goda. Förhoppningsvis serveras något som jag inte älskar då blir det såklart lättare.
Nu har jag precis ätit stekt lax till lunch och snart ska jag cykla bort!

Första mötet med PT:n

Kategori: Träning och hälsa

Yes, det stämmer. Idag klockan 14,30 börjar det. Idag ska vi göra mätningar, tester och prata mål. Jag hoppas även att vi kommer få göra en BIA-mätning, så det håller jag tummarna för! Det är mycket lättare att se svart på vitt vad träningen har gett för resultat om man har det nedskrivet på ett papper. En BIA-mätning mäter för er som inte vet det hur mycket vatten, fett och muskler man har i respektive kroppsdel.

Uppdatering kommer efter passet. Imorgon kör vi igång på riktigt med första träningspasset, ska bli jättekul att genomföra det.
Jag har länge velat träna med PT, dels för att lära mig mer om träning och kost men också för att maximera mina resultat.

20120517 - nöjda och glada hundar

Kategori: Hundarna

Jag vet några som är väligt glada över sina nya fina dräkter! De passade perfekt!!! Just nu ligger de och myser i soffan.

Hundarnas dräkter

Kategori: Hundarna

Idag hopppas jag att deras dräkter kommer komma så de kan vara lite extra fina inför långhelgen.
Här kommer lite bilder på dem som mamma och Emma tyckte att de skulle ha
Bilder kommer såklart på dem i dräkterna så fort de kommer hem.

Dental fresh

Kategori: Hundarna

Idag var jag och hämtade ut paketet på pressbyrån. Jag och Anna beställde varsin dentafresh, hon tog också en leksaksboll som Molle och Sessan redan har och jag beställde en ihopvikbar vattenskål i silikon. Återkommer hur produkterna fungerar när jag har testat dem ett tag.

Första dagen

Kategori: Träning och hälsa

Idag är första dagen jag skriver kostdagbok. Hittills har det gått bra, det är lite klurigt då man ska skriva ner hur stora mängder man äter av allt, hur många tuggummin man tuggar, hur mycket vatten man dricker och så vidare.
Dagens utmaning blir vad jag ska ta till kaffet på jobbet. Förmodligen kommer jag ta med mig lite kesella med frysta blåbär. Inte för att jag vet om det passar så bra just till kaffe. Men för att ha något att äta innan jag ska gå på Bodypump ikväll. Vi skulle kunna kalla det säsongsavslutningen på bodypumpen. Det här är sista gången jag och Emma ska gå på den nu medan vi tränar med PT. Så minst 4 veckor framåt kommer vi enbart köra passet vi kommer få i slutet på veckan och powerwalks. Allt för att maximera träningen och inte skada oss.

Hundkläder

Kategori: Hundarna

Min snälla mamma och syster har beställt dräkter till våra sötnosar på fyra ben. Förhoppningsvis kommer de komma framåt onsdag-torsdag. Jag hoppas de kommer passa! Anna har hjälpt mig att mäta båda då hon är gammat i gemet och har haft nakenhundar länge.
Molle kommer få en ny och sessan får två, bilder kommer på dem så fort vi har testat dem.

Vad gör vi? Nu kör vi!!!!

Kategori: Träning och hälsa

Nu har jag kommit hem från mötet på Nordic Club. På torsdag kickar vi igång PT-träningen i fyra veckor framåt.
Idag fick vi med oss hem papper där vi ska skriva ner vad vi äter under fyra-sju dagar.
Det ska vara detaljerat, hur mycket av varje, vilken tid, hur känslan var efteråt och så vidare.
Andra träningspasset kommer att gå av stapeln på fredag morgon så nu är det bara att försöka ladda upp och bli ordentligt motiverad!
Första passet kommer mest bestå av mätningar och tester för att vi sedan ska kunna jämföra med våra första resultat. Vi kommer träna två timmar i veckan med personlig tränare och sedan minst två timmar själva. Efter åtta veckor av intensiv träning (och förhoppningsvis bra kost) kommer vi att genomföra mätningar och tester igen och förhoppningsvis se bra resultat!
Nu är jag taggad!!!

Ge till någon du tycker om..

Kategori: Vardag

Perfekt present med fina budskap. Tegelpannorna går att beställa med valfri text och även hål för att sättas upp på väggen. Jag tycker att dom är jättefina och skulle gärna vilja ha en. Kanske får bli en till mamma i mors dags present.

Vad möts man av när man kommer hem...

Kategori: Vardag

Jo en trött syster och två stycken ännu tröttare hundar.
Puss på er

Beställning

Kategori: Vardag

Har beställt lite nya saker till hundarna. Ser fram emot att få hem dem. Vi ska testa dental fresh som är en lösning som man häller i deras vatten för att ge dem fräschare andedräkt och motverka plack.
Hittills har vi testat både att ha i "plaque off" i deras mat och gett dem dentastix, men tycker inte att något har fungerat med revolutionerande effekt. Så nu hoppas jag på resultat! Sessan har jättefina tänder, de få hon har. Men Molles tänder är svårare att hålla rena, så jag tror att detta kan vara en bra lösning då de får i sig det flera gånger om dagen.
Beställde även en ihopfällbar vattenskål som blir jättebra att ha med på hundkursen och alla varma sommardagar!

Lång dag

Kategori: Vardag

Imorgon blir det heldag i skolan från nio till fyra. Vi ska genomföra en laboration i Excel där vi ska beräkna kostnader enligt påläggsmetoden och ABCmetoden.
Snälla Emma ska gå till hundarna när hon slutar skolan så de inte behöver vara själva så länge.
Jonas ska nämligen börja på sitt nya jobb imorgon, lycka till älskling!
Efter heldagen blir det middagslagning och sedan möte på Nordic Club. Jag hoppas att allt kommer kännas bra för jag är så taggad på att börja!

Inspiration från Ti Sento Milano

Kategori: Accessoar-tips

Lycka för de fyrbenta

Kategori: Hundarna

20120513

Kategori: Vardag

Dagen har spenderats i Rinkabyholm hos mamma och Emma där vi har tagit det lugnt och njutit av det fina vädret. Molle och Sessan har till sin stora glädje fått tugga på en varsin tjurmuskel ute i solen, kan man ha det bättre om man är nakenhund? Tveksamt!
Nu är de nyduschade och insmorda och redo för söndagsmys! De ligger helt utslagna i soffan, det är fortfarande ovant för dem att vara ute så mycket under en dag.

söndagsnöje

Kategori: Hundarna

Kvällens middag

Kategori: Recept

Bild lånad från guldfageln.se
Bild lånad från guldfageln.se
Det här lagade vi i fredags kväll och det blev jättegott! Recptet hittar du här
Vi åt potatisgratäng till istället för parmesansmaksatt potatismos till, men det är säkert också jättegott.
Det var lätt att tillaga och de flesta ingredienserna är bas. Känns definitivt som en lyxig rätt!
Angelica och jag var på Guldfågeln och köpte strimlad kyckling, det är inte poppis när den är slut i frysen

Dagens accessoar

Kategori: Accessoar-tips

2012-04-11

Kategori: Vardag

Ikväll sitter vi hemma i tv-soffan och tittar på hockeymatchen till min stora lycka. Jag är inte fullt så fokuserad på matchen som Jonas är. Har tankarna på annat håll. På måndag ska jag och Emma nämligen till Nordic Club på möte om att ha personlig tränare. Hoppas vi kommer tycka att det låter bra! Jag känner mig riktigt sugen på att börja med det nu. Om det blir av kommer vi börja runt den tjugonde maj och sedan köra stenhårt i fyra veckor fram till midsommar.
Gah, vad fort tiden går! Snart midsommar. Vart tar tiden vägen?