annanestor

Kostdagbok

Kategori: Träning och hälsa

Jag lyckas inte få bilden åt rätt håll även att den visas åt rätt håll när jag ska förhandsgranska den. Dagens ilandsproblem. Men jag vill i alla fall med detta inlägg göra tummen upp åt en kostdagbok, däremed inte ett kostschema. Vi fick i uppgift när vi anmälde oss till att träna med PT att börja skriva kostdagbok. På pappret ska ALLT skrivas ner som vi äter under en dag. Jag tycker att detta är jättebra då man blir mer medveten om vad man faktiskt äter och framförallt hur ofta. Då det är vanligt att äta alldeles för sällan och att man då istället småäter kakor, godis och diverse onyttigheter för att få upp blodsockret.
En fördel är också att när man ska skriva ner allt man äter så tänker man sig för en gång extra om man verkligen vill äta det.
Alltså tummen upp för en kostdagbok! Det kan i alla fall vara nyttigt att skriva det i någon/några veckor för att få lite koll på kosten. Vår personliga tränare har rekommenderat oss att äta något var tredje timme och då gärna både långsamma och snabba kolhydrater.
3 tips på mellanmål är;
3 finncrisp med keso
Keso med banan i
Kesella med färska eller frysta bär

Kommentarer


Kommentera inlägget här: